Близо 80 кг висококачествена марихуана са иззети от тежкотоварна хладилна композиция в Перник

Близо 80 кг висококачествена марихуана са иззети от тежкотоварна хладилна композиция в Перник

При съвместната операция на ГДБОП, ДАНС и Агенция „Митници“, под надзора на Окръжна прокуратура – Перник, за срок до 72 часа са задържани трима мъже. Привлечени са като обвиняеми за държане на наркотични вещества с цел разпространение

Прокурор Антова посочи, че разследването е по образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 във връзка с чл. 20. В ранния следобед на 4 октомври в Перник, в условията на неотложност, вследствие на съвместните действия, е започнато досъдебно производство за държане на наркотици с цел разпространение под надзора на окръжната прокуратура. В рамките на 24 часа са извършени множество процесуално-следствени действия – огледи, претърсвания и изземвания, при които са иззети веществени доказателства от значение за делото. В тежкотоварна композиция на паркинг в Перник, натоварена с месо, са установени пресовани и вакуумирани 76 пакета с растителна маса, реагираща на марихуана при полевия наркотест.

Оперативно-издирвателните действия са стартирани във връзка с добита в ГДБОП информация за лица, занимаващи се с нелегално производство и въвеждане на територията на страната на наркотици и цигари без бандерол, като в хода им са придобити данни за превозни средства, съпричастни към дейността, посочи старши комисар Серафимов. Той уточни, че при проверката на тежкотоварната хладилна композиция са иззети около 80 кг марихуана с много високо качество, на приблизителна стойност около 800 000 лева. Предстои в рамките на досъдебното производство да се уточнява пазарът, за който е била предназначена дрогата, укрита сред официалния товар – 22 тона свинско месо. В непосредствена близост до композицията е намерено оборудване за наркооранжерия без препарати – иззети са климатични тела, лампи, трафове, дросели, филтри, празни саксии, напоителна система и мрежи за изсушаване на марихуаната, допълни заместник-директорът на ГДБОП.

Изпратеният екип на Агенция „Митници“ е оказал съдействие и съвместно със служители на ГДБОП е извършена проверка на превозното средство, добави Пламен Павлов. Към момента текат действия по уточняване на движението на камиона, който е с българска регистрация.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder