Топ вести
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
01.12.2022 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2022 година
01.12.2022 - Днес грейват светлините на коледната елха във Враца
Панаир на спорта 2022 година  във Видин популяризира активния начин на живот сред подрастващите

Панаир на спорта 2022 година във Видин популяризира активния начин на живот сред подрастващите

В петък на градския стадион „Георги Бенковски“ беше неговата заключителна част. Събитието започна с демонстрации на Волейболен клуб „Бдин-Вида“, Баскетболен клуб „Видабаскет“, Спортен клуб по кану-каяк „Бонония“, Детски футболен клуб „Видин“, Футболен клуб „Пегас-спорт“ и Спортен клуб по културизъм „Бъдин“. С много енергия и ентусиазъм възпитаниците на видинските клубове станаха истински посланици на своите спортове, като показаха умения, издръжливост, бързина, ловкост и координация, но и доказаха, че спортът носи удоволствие и създава приятелства.

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова също наблюдава демонстрациите. На заключителния етап на Панаира на спорта присъстваха още Наталия Милкова, председател на Постоянната комисия за работа с децата, младежта, спорта и туризма към Общински съвет – Видин (ОбС), Цветанка Червенкова, старши експерт по физическо възпитание и спорт в Регионалното управление на образованието (РУО), както и директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти“ Юлиян Иванов.

Приветствие към присъстващите отправи заместник-кметът Борисова, която изрази радостта си, че за трета поредна година Община Видин осъществи – и то успешно, събитието Панаир на спорта, което е по инициатива на Министерството на младежта и спорта. „13 училища, 42 отбора и 5 спортни клуба или общо над 500 ученици се включиха в него и превърнаха изминалите четири дни в спортен празник за града. Идеята на Панаира на спорта е да провокира желанието на подрастващите да водят активен и здравословен начин на живот, спортувайки. Затова и един от приоритетите на Община Видин е развитието на масовия спорт“, каза заместник-кметът.

Борисова връчи, в знак на благодарност, купи на училищата, които се включиха със свои отбори в панаира, както и плакети на спортните клубове, съдействали за организацията на турнирите по волейбол, баскетбол, футбол и лека атлетика, които се проведоха от 4 до 7 октомври.

Преди награждаването на отборите, заели призови места в тях, на сцената на стадион „Георги Бенковски“ участниците и гостите посрещнаха талантливата и атрактивна Михаела Маринова, която изпя своите хитове. Концертът беше подарък от Община Видин за учениците и младите хора в нашия град. А с невероятната си изява пред видинска публика Михаела защити славата си на притежателка на най-големия глас сред младото поколение на българската музикална сцена. Финалистката от X Factor и победителка в първото издание на „Маскираният певец“ бе изпратена от зрителите с бурни аплодисменти.

След страхотното музикално преживяване продължи церемонията по награждаване. В турнира по баскетбол във възрастовата група до 7 клас първи е отборът на ППМГ „Екзарх Антим I“, а второто място е за СУ „Цар Симеон Велики“; в категорията от 8 до 11 клас първи се класира първият отбор на ППМГ, следван от втория отбор на математическата гимназия, а трети е отборът на СУ „Цар Симеон Велики“.

Във волейболната надпревара в категорията до 7 клас първите три места са за отборите на СУ „Цар Симеон Велики“, ОУ „Иван Вазов“ и СУ „П.Р. Славейков“. В категорията 8-11 клас победител е отборът на ППМГ „Екзарх Антим I“, след него се нареждат отборите на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ и СУ „Цар Симеон Велики“.

Турнирът по футбол в категория до 7 клас завърши с победа за отбора на СУ „Цар Симеон Велики“, втори стана съставът на ОУ „Иван Вазов“, а призовата тройка завършва с отбора на ОУ „Любен Каравелов“. В категория 8-11 клас първото място е за ППМГ „Екзарх Антим I“, след него се класира отборът на ПГСС „Г.М. Димитров“, а футболистите от СУ „П.Р. Славейков“ заемат третото място.

В състезанието по лека атлетика, в категория до 7 клас, победата грабна отборът на „ППМГ „Екзарх Антим I“, следван от отборите на ОУ „Иван Вазов“ и ОУ „Любен Каравелов“. Най-добрите атлети в категория 8-11 клас са отново възпитаниците на математическата, второто място е за отбора на ГПЧЕ „Йордан Радичков“, а третото – за ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Отличията връчиха председателят на Постоянната комисия за работа с децата, младежта, спорта и туризма Наталия Милкова, старши експертът в РУО – Видин Цветанка Червенкова и директорът на ОП „Спортни имоти“ Юлиян Иванов.

Треньорът на Футболен клуб „Пегас-спорт“ Светослав Петков награди голмайстора на футболния турнир Георги Георгиев.

На финала беше изтеглена томбола със страхотни награди, осигурени от Община Видин.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder