Топ вести
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
01.12.2022 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2022 година
01.12.2022 - Днес грейват светлините на коледната елха във Враца
Премиерът Донев: Във войната на пътя се оглеждат травмите, с които живеем като общество – бедност, корупция, неграмотност

Премиерът Донев: Във войната на пътя се оглеждат травмите, с които живеем като общество – бедност, корупция, неграмотност

Oвладяването на „войната по пътищата“ е една от задачите, с които служебният кабинет се зае от самото начало на мандата, припомни министър-председателят Гълъб Донев при откриването на Националното съвещание на МВР. „Във войната на пътя се оглеждат травмите, с които живеем като общество – бедност, корупция, неграмотност“, заяви премиерът Донев и добави, че от всички нас като общество зависи да се справим с това сериозно предизвикателство. По думите му усещането за безнаказаност на пътя и липсата на отговорност към собствения живот и живота и здравето на другите участници в движението трябва да се превъзпитават. „В тази задача всеки е ценен. Разчитам на добрия пример на всеки от Вас“, обърна се премиерът Донев към участниците в Националното съвещание.

Министър-председателят акцентира върху успешното изпълнение на задачите, които МВР имаше по организацията и подготовката на честни и свободни парламентарни избори. Премиерът Гълъб Донев поздрави служителите на реда за осуетените и разкрити схеми за „купуване на гласове“. По думите му в изминалите два месеца те категорично са доказали, че да следваш закона в името на обществения интерес не е изключение за системата на МВР, а правило.

Премиерът Донев отбеляза сериозните наследени проблеми, с които служебното правителство се наложи да се справя, като даде пример с необходимостта от засилен контрол срещу нелегалния мигрантски натиск и от подобряване на охраната на границата ни. Министър-председателят посочи положителните резултати, постигнати по темата, като напомни, че надеждният граничен контрол е гарант не само за националната сигурност на страната ни, но и за изпълнение на ангажиментите на България като външна граница на ЕС. Премиерът Гълъб Донев посочи още, че ефективното реализиране на тези задължения е изключително важно за присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder