Топ вести
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
01.12.2022 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2022 година
01.12.2022 - Днес грейват светлините на коледната елха във Враца
Пазарът на недвижими имоти във Видин плахо расте – какви са тенденциите

Пазарът на недвижими имоти във Видин плахо расте – какви са тенденциите

След пандемията се наблюдава раздвижване на имотния пазар във Видин. Интересът към закупуване на жилища е по-голям, отчита се нарастване и в този към наемане на имоти.

Експертите от портала за недвижими имоти Видин Реалистимо  изследват причините и проявленията за промяната в ситуацията.

Докато в големите градове се купуват имоти с цел инвестиция, във Видин основно това се прави с цел задоволяване на жилищните нужди.

Фактът, че Видин е част от най-слабо развитият в икономическо отношение регион в България, наред с този, че това в областта с най-бързо намаляващо население, обуславя и непривлекателността на града от гледна точка на инвеститорите.

Много хора от околните населени места обаче започват да търсят възможност да се преместят в града, за да имат по-лесен достъп до здравни и социални услуги. Едновременно с това, завръщането на хората, които са били на гурбет в чужбина, означава един финансов ресурс за влагане. У нас безспорно все още битува схващането, че недвижимият имот е най-доброто вложение.

Един поглед към офертите за продажба в района показва, че на пазара има всякакъв тип жилища.

Търсят се и се предлагат както малки апартаменти, така и големи луксозни жилища, и къщи. Повечето от тях са старо строителство – от една страна, това се дължи на факта, че във Видин ново такова почти няма, а от друга, на схващането, че старото строителство е по-устойчиво.

Продават се, както реновирани имоти, така и такива, които се нуждаят от ремонт в различна степен. Разбира се, имотите в по-добро състояние, както и тези с гараж или паркомясто са на по-високи цени.

Общото покачване на цените на имотите в страната се отразява и на пазара във Видин. Дори и местните данъци и такси са вече съобразени с инфлационните процеси в страната. Неминуем е този ефект, който се дължи не само на ситуацията в страната, а и на повишаващото се търсене на фона на по-малко предлагане. Все пак обаче това остава градът с едни от най-ниските цени на жилищата така, че те струват до четири пъти по-малко, отколкото в София.

Във Видин има висше учебно заведение, разкриват се нови програми, а и много нови инфраструктурни проекти са в ход. Очаква се това да направи града по-привлекателен и за по-млади хора. Така може да се направи изводът, че закупуването на имот в града в момента е една добра инвестиция.

В портала Реалистимо на едно място са събрани оферти, публикувани от физически лица и агенции за недвижими имоти за покупко-продажба и наем, както и обяви за търгове от частни и държавни съдебни изпълнители.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder