В Буковец посрещнаха традиционния събор с богата празнична програма

В Буковец посрещнаха традиционния събор с богата празнична програма

Празникът започна на площада в населеното място с изпълнения на Градски духов оркестър – Видин. Много жители се събраха, за да присъстват на откриването на събитието. Специални гости бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и секретарят на Общината Емилиян Енчев.

Кметът на Буковец Венцислав Кирилов поздрави всички присъстващи и отбеляза, че след двегодишно прекъсване заради пандемията от коронавирус, традиционният събор отново е възроден. Той изрази радостта си от факта, че благодарение на кмета на Видин д-р Цветан Ценков и на общинското ръководство буковчани посрещат празника с преасфалтиран площад и още две улици в селото. И посочи, че тези обекти не са ремонтирани от 40 години. Днес селото е преобразено и хората са изключително признателни.

Борислава Борисова изказа задоволството си от ентусиазма и усилията, които кметството полага съвместно с Народно читалище „Просвета-1925″, за да сплотяват жителите и възраждат духа на селището. И пожела на всички да са здрави, успешни и да бъдат грижовни към родното си място. След това тя поднесе на Венцислав Кирилов поздравителен адрес от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков.

В празничната програма, която продължи часове наред, взеха участие Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“, самодейни състави към читалищата в селата Буковец, Гомотарци, Капитановци, Майор Узуново, Слана бара, Дружба, Антимово, Иново и град Дунавци, както и оркестър „Хармония“ – Видин.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder