Топ вести
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
01.12.2022 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2022 година
01.12.2022 - Днес грейват светлините на коледната елха във Враца
ОУ „Любен Каравелов“ отбеляза Деня на своя патрон с разнообразни инициативи и богата програма

ОУ „Любен Каравелов“ отбеляза Деня на своя патрон с разнообразни инициативи и богата програма

На празничния концерт, който се проведе в Актовата зала, присъстваха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, представители на Регионалното управление на образованието, директори на видински учебни заведения, учители, ученици, родители.

Борисова се обърна с приветствие към колектива и възпитаниците на училището и им пожела да бъдат все така успешни и инициативни и да носят с достойнство името на своя патрон. Тя поднесе на директора на ОУ „Л. Каравелов“ Любка Найденова поздравителен адрес от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков. „Създадено преди повече от един век, днес училището предоставя модерно съвременно образование, опиращо се на традициите и опита на квалифицираните преподаватели. Благодарение на усилията на ръководството и на целия екип на училището и с подкрепата на Община Видин са осигурени отлични условия за осъществяване на учебно-възпитателния процес“ – пише в адреса.

Любка Найденова благодари на всички за поздравленията и хубавите думи и изрази радостта си, че в ОУ „Л. Каравелов“ се подготвят успешни деца, които продължават образованието си след 7 клас в други видински училища и там отново се нареждат в първите редици на състезания, конкурси и олимпиади.

С тържествен водосвет след концерта бе открит официално училищният STEM център за природни науки, изследвания и иновации, реализиран по Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“. Директорът на учебното заведение заяви, че намерението на ръководството е този център да бъде отворен целогодишно, така че учениците да могат да оползотворяват пълноценно свободното си време.

STEM центърът е разположен на 4-тия етаж в училищната сграда, където са ситуирани и 6 учебни зали, разполагащи с интерактивен дисплей. Гостите имаха възможност да видят отделни елементи от занятие, замислено като интердисциплинарно и работата на екипи, които извършват различна изследователска дейност.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder