„Справедливост за Видин“ и членове на БСП с протестно писмо срещу поставянето на коледна украса на войнишкия паметник на площад „Бдинци“

„Справедливост за Видин“ и членове на БСП с протестно писмо срещу поставянето на коледна украса на войнишкия паметник на площад „Бдинци“

Писмото е изпратено до медиите, областния управител, кмета и председателя на Общинския съвет във Видин и общинските съветници.

Публикуваме пълния текст на писмото:
Уважаеми дами и господа,
За втора поредна година паметникът „Победен щурм“, посветен на войните от 3-ти пехотен Бдински полк и на всички доброволци паднали по време на Балканската и Първата световна войни за националното обединение на България, се превръща в постамент за аранжиране на новогодишна украса с не особено естетичен вид в гр. Видин. Искаме да Ви напомним, че този паметник е символична костница за над 2430 български чеда /210 офицери, 172 подофицери и 2154 войници/ и е издигнат от признателните потомци в знак на скръбта и преклонението пред саможертвата им.
Подобно незачитане и оскверняване на един от най-съкровените символи на Видин и на завета на онези, които увековечиха техният подвиг и пролятата им кръв за Отечеството са недопустими и осъдителни.
Моля, предприемете необходимите действия за преустановяване на действията по поругаване на видинската светиня. Да съхраним покоя над душите на погиналите за свободата и независимостта ни синове на Родината! Да бъдем достойни за чутовното им дело! Да запазим честта на двухилядолетния Видин и неговите граждани.
Общински съветници от Справедливост за Видин и
Членове на БСП Видин

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder