Топ вести
02.12.2022 - Пожар в комин на жилищен блок в к-с „Панония“
02.12.2022 - Когато орехите и сушените смокини срещнат шарана за Никулден
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
Белоградчик отпразнува Въведение Богородично

Белоградчик отпразнува Въведение Богородично

В салона на Народно читалище „Развитие – 1893 г.” жителите на град Белоградчик отпразнуваха Деня на православната християнска младеж и семейство.
Гост на тържеството за Въведение Богородично бе Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, който поздрави всички присъстващи с големия християнски празник. В своята реч той подчерта, че трябва да научим младежите на уважение към християнското семейство и утвърждаване на неговата роля в съвременния свят, а всеки родител да направи така, че децата му да познават и приемат Господ в сърцата си. Видинският владика посъветва всички да потърсят съвет от Светата църква, защото тя притежава опит и Божия благодат, с помощта на които ще може да се преодолеят трудностите в човешкия живот.
На празника присъстваха Антон Трифонов – заместник кмет на община Белоградчик, и Свещеноиконом Рафаил – архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия. В своето слово г-н Трифонов сподели с присъстващите: „Всеки един от нас носи отговорност за възпитанието на бъдещите поколения, тъй като именно в рамките на семейството децата получават първите си знания за света около тях, неговите норми и своето място като част от обществото. Именно семейството се явява своеобразна школа за духовни ценности и добродетели, стоящи в основата на едно сплотено и отговорно общество. За това и денят на православната младеж и семейство е посветен на християнските добродетели като любов, взаимоуважение, вярност, мир и хармония в отношенията.”


Празникът продължи с културна програма и изпълнения на школа „Народни танци” и вокална група „Звънчета“ към Детски комплекс; стихотворения на участници в Литературен клуб „Георги Савчев“, изпълнения на танцов състав „Рамонда“ към Народно читалище „Развитие – 1893 г.“.
Празникът завърши с призив към присъстващите да отворят душите и сърцата си за добротата.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder