Над 20 участници от Монтана, Мездра и село Благово заявиха желание да се включат в кулинарния конкурс „Шарена трапеза“

Над 20 участници от Монтана, Мездра и село Благово заявиха желание да се включат в кулинарния конкурс „Шарена трапеза“

Над 20 участници от Монтана, Мездра и село Благово заявиха желание да се включат в кулинарния конкурс „Шарена трапеза“, организиран от Общински младежки дом – Монтана. Те ще мерят сили в три раздела: „Предястия“, „Основни ястия“ и „Десерти“.

Кметът на Община Монтана Златко Живков ще открие второто издание на вкусното предизвикателство  на 26 ноември в 11.00 часа.

Професионално жури ще оцени ястията на участниците и ще определи победителите. То ще бъде оглавено от Ели Лозанова, организатор на  събора за традиционни занаяти и ястия “Бабина душица”. Заедно с нея своето компетентно мнение ще дадат Петя Младенова – майстор готвач в ресторант „Житомир“, Венцислав Светославов – главен готвач в ресторант „Аугуста“ и Калина Ерденкова – майстор сладкар в сладкарница „Огоста“.  Освен вкусови качества, те ще търсят и най-естетически поднесените изделия.

По време на кулинарния конкурс „Шарена трапеза“ ще бъде представена книгата „Вкусно в Северозапада“. Специално за нейната презентация пристига авторът й Илиан Илиев, който е роден в Монтана, но живее в Кеймбридж – Англия. Шеф Светлана Илиева – финалист в кулинарното шоу „Hell`s Kitchen“ и участник в предаването на „На кафе“ на NOVA телевизия, шеф Владимир Тодоров – Готвач на годината и посланик на добрата храна – Кaufland и шеф Петко Костадинов – инструктор сладкар, които са съпричастни към книгата, също ще присъстват на представянето и ще дават автографи.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder