Топ вести
Вкусно събитие оживи през почивните дни Монтана

Вкусно събитие оживи през почивните дни Монтана

В събота се проведе второто издание на кулинарния конкурс „Шарена трапеза“, организиран от Младежкия дом. С настроение, танци, вкусни ястия и интересни гости стартира кулинарното състезание.  По стара българска традиция гостите се посрещат с хляб и сол, затова символично бяха приветствани с добре дошли с тематичен танц с пити, изпълнен от талантливите момичета и момчета от ТА „Младост“ с художествен ръководител Стоян Стоянов. Кметът Златко Живков откри конкурса. Надпреварата беше оспорвана и на журито му се наложи да взема трудни решения, но в крайна сметка определи победителите в трите раздела. Председател на журито беше Ели Лозанова, организатор на събора за традиционни занаяти и ястия “Бабина душица”. Заедно с нея професионалното си мнение дадоха  Петя Младенова – майстор готвач в ресторант „Житомир“, Венцислав Светославов – главен готвач в ресторант „Аугуста“ и Калина Ерденкова – майстор сладкар в кафе-сладкарница „Огоста“.

Безапелационен отличник в раздел „Предястия“ и „Основни ястия“ е четиринадесетгодишният Рангел Борисов. Той впечатли журито с руло от тиквички и свинско месо ветрило. Първата награда в раздел „Десерти“ отиде при Йорданка Панова, която беше приготвила празничен чийзкейк „Дани“. На второ място в раздел „Предястия“ се нареди Жана Стоянова със зимна салата с булгур, следвана от Цветелина Иванова с ястието брускети от нахут. Кулинарният коктейл „Сельодка под шубой“ на Мария Христова й донесе поощрение. Поощрителна награда получи и Бонка Велкова, която беше сготвила салата – торта.

В раздел „Основни ястия“ второто и трето място бяха отредени отново на Магдалена Христова, която се беше  подготвили  с  гъбена крем супа с картофи и кашкавал в хлебна купа и Жана Стоянова. Поощрение бе връчено на Цветелина Иванова за пълнените й картофи.

На втора и трета позиция в раздел „Десерти“ бяха класирани Магдалена Христова за тиквен пай с шоколадова основа и IV б клас от V ОУ „Христо Ботев“ – град Монтана. Светлана Георгиева и Александра Димитрова, Калоян Христов и Людмила Асенова от  пети клас на монтанското Пето основно училище спечелиха поощрителни награди.

Всички отличени получиха диплом и предметни награди, осигурени от организаторите, Община Монтана, фирма „Плам Форест“ ЕООД и собственика на ресторант „Оазис“. На всички участници в „Шарена трапеза“ бяха връчени грамота за участие и алманах „Огоста“. Заелите първите места в трите раздела получиха и екземпляр от книгата „Вкусно от Северозапада“, която беше представена по време на конкурса. Специално на нейната презентация от Англия пристигна кулинарният фотограф Илиан Илиев – автор на книгата. Заедно с шеф Светлана Илиева – финалист в кулинарното шоу „Hell`s Kitchen“ и шеф Петко Костадинов – инструктор сладкар, те участваха в представянето на книгата и раздаваха автографи. По-късно връчваха и награди на победителите в кулинарния конкурс „Шарена трапеза“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder