Топ вести
30.09.2023 - Генерал Атанас Атанасов: Промяната във Видин идва с Любен Иванов 
28.09.2023 - Български туристически съюз и Yettel дигитализират 100-те национални туристически обекта
28.09.2023 - От 1 октомври плащанията към НАП ще се извършват по нови банкови сметки на БНБ
28.09.2023 - Отчетоха резултатите по проект „Устойчиво развитие на услугите за социално включване в Община Видин“
26.09.2023 - Децата от училищата в 4 села в областите Видин и Монтана получиха безплатни лаптопи
26.09.2023 - Коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България регистрира листите си с кандидати в община Видин
26.09.2023 - НАП спря над 150 сайта за онлайн залагания без лиценз
26.09.2023 - Видинската болница с обновен кърмачески сектор /снимки/
25.09.2023 - Любен Иванов е кандидатът за кмет на Видин на „Продължаваме промяната-Демократична България“
25.09.2023 - Разследват палеж на лека кола във Видин
Среща-беседа под наслов „Бракът – любов и още нещо…“

Среща-беседа под наслов „Бракът – любов и още нещо…“

Брачни двойки, които празнуват диамантена и златна сватба, с послание към младите

Среща-беседа под наслов „Бракът – любов и още нещо…“ бе инициирана от Общинското предприятие „Обреден дом“ в навечерието на св. Валентин. Проявата е част от  честванията на Международната седмица на брака в България. Домакин на събитието бе Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. Срещата уважиха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова.

Директорът на библиотеката Десислава Иванова изрази задоволството си, че културният институт се присъединява към интересната инициатива и даде начало на срещата. Управителят на ОП „Обреден дом“ Пролетка Велкова представи основните участници – семейство Райна и Любомир Иванови, които отбелязват 60 години съвместно съжителство и златните (50 години) юбиляри Будинка и Тодор Тодорови. Те заеха тържествено местата си в залата под бурните аплодисменти на публиката. Сред поканените на срещата беше многодетното семейство на Ирена Дочева и Никола  Жеков, двойки с опит и такива, които правят първите си стъпки в съвместния брачен живот.

Кратка беседа за ролята и значението на брака, за отношението към него като институция в близкото минало и днес, изнесе психологът Веселка Димитрова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества във Видин. В непринуден разговор с участниците бяха потърсени отговори на въпросите каква е тайната на успешния брак, колко важна е любовта, трудно ли се постига хармония, как се променя животът с появата на децата и много други. Посланието на юбилярите бе, че истински щастлив брак е този, в който има любов, уважение, много търпение и доверие.

Кметът на Видин поднесе поздравителни адреси на юбилярите, а на семейство Иванови – и луксозен албум „Нашата сватба в спомени и снимки“. „Пожелавам Ви още дълго време да бъдете един до друг, да се радвате на здраве и на хубави моменти със своите деца, внуци и правнуци!“ – каза той.

Д-р Ценков и заместник-кметът Борисова връчиха подаръци и на останалите участници и им благодариха за сърдечния разговор.

Специален поздрав за финал на събитието поднесоха музиканти, певци и танцьори от Ансамбъл „Дунав“.

В Община Видин тази година диамантена сватба празнуват още две брачни двойки – Марийка и Ванко Кръстеви и Вълкана и Владимир Николови.

Международната Седмица на брака се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в 29 страни по света. Нейната цел е да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder