Представяне на книгата на Искрен Красимиров – „Да предадеш Левски“

Представяне на книгата на Искрен Красимиров – „Да предадеш Левски“

На 23.02.2023 г. /четвъртък/, от 16:30 ч., в „Зала за изяви“ към отдел „Заемна за възрастни“ на РБ „Михалаки Георгиев“ – Видин ще бъде представена книгата на Искрен Красимиров – „Да предадеш Левски“.

Това е втората книга от автора, като с първата си книга – „Да убиеш Ботев: мистерии, спомени, лъжи“ – той ни гостува през юни миналата година и ни разказа за интересните теории и факти за смъртта на революционера.

В „Да предадеш Левски“ са представени проучванията на автора върху истината както за физическите, така и за идейните предатели на Апостола на свободата. Чрез анализ на наличните свидетелства, на събитията, случили се в далечната 1872 г., и на личните взаимоотношения на Левски е направен опит за различен прочит на известните досега факти; изказани са смели хипотези за конфликтите в Ловчанския революционен комитет, „схемата” на предателството, разгрома на Вътрешната революционна организация.

По традиция, след края на официалната част, всички желаещи ще могат да си закупят книга и да получат автограф от автора.

          Малко повече за Искрен Красимиров:

Роден е на 17 април 1990 г. в Мездра. Завършва гимназия в родния си град, след това взема средно-специално образование с отличие в Частен арт колеж по визуални изкуства – София. Бакалавърска и магистърска степен, съответно „оператор“ и „режисьор“, получава в Нов български университет, а през 2019 г. защитава образователна и научна степен „доктор“.

Автор е на над 25 игрални, документални и късометражни филми, основател на проекта „Незабравимата България“, с който е провел над 1000 уроци по родолюбие с филмите си за героите в стотици училища, детски градини, музеи, кина, читалища, библиотеки и общини в България и в чужбина.

Преподавател в НБУ и в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Изнася уроци по родолюбие в училищата в България и чужбина от 2013 г. Отскоро и писател, като дебютната му книга „Да убиеш Ботев: мистерии, спомени, лъжи“ излиза през май 2022 г.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder