Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
В град Кула се проведе промоционален уъркшоп по проект „Възобновяема енергия за интелигентен растеж и защитена околна среда“

В град Кула се проведе промоционален уъркшоп по проект „Възобновяема енергия за интелигентен растеж и защитена околна среда“

На 07 март 2023г. в град Кула се проведе промоционален уъркшоп по проект „Възобновяема енергия за интелигентен растеж и защитена околна среда”,  номер на проекта CB007.2.32.046, финансиран по  Програма за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България-Сърбия 2014-2020 г.

Водещ партньор по проекта е Видинска търговско-промишлена палата, от сръбска страна партнира „Регионална агенция за развитие на Източна Сърбия“ от град Зайчар. Проектът се изпълнява на територията на област Видин в България и на територията на окръг Зайчар в Сърбия.

Основната цел на проекта е да увеличи капацитета и да повиши осведомеността по въпроси свързани с околната среда, като възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност на целевите групи: МСП, местни власти, екологични организации и институции и широката общественост.

По време на уъркшопа бе представен проекта, партньорите, дейностите и разработените в рамките на проекта филми и наръчници, които представят информация за възобновяемите енергийни източници и потенциала за тяхното използване в трансграничния регион. Участниците в събитието бяха информирани за предстоящите четири обучения по проекта, които ще са на следните теми: „Биомаса – най-големият възобновяем потенциал в селските райони“, „Геотермална енергия – ползи за бизнеса и околната среда“, „Хидроенергия в съответствие с природата“ и „Соларни технологии – ползи за бизнеса и околната среда“. На всички присъстващи бе предоставена възможност да се запишат за участие в обученията.

През месец март предстои да се проведат промоционални уъркшопа и в град Видин и град Белоградчик.В рамките на проекта ще се проведат два пътуващи уъркшопа в област Видин и в Зайчарски регион. Участниците в тях, ще имат възможност да видят примери за добри практики за производство на електроенергия от възобновяеми източници (биомаса и геотермална енергия в Сърбия и хидро и слънчева енергия в България).

Финалното събитие по проекта ще бъде Форум, на който ще бъдат представени препоръки за въвеждане на възобновяема енергия в района на Видин – Зайчар. Форумът ще събере експерти в областта на енергийната ефективност, околната среда и възобновяемите енергийни източници. На форума ще бъдат обсъдени най-новите тенденции в областта на енергийната ефективност, опазването на околната среда и възобновяемите енергийни източници. Фирми от региона ще представят своята дейност и ще използват възможността за създаване на бизнес мрежа. Форумът ще бъде отворен за всички желаещи с цел разпространение на знания и повишаване на осведомеността относно възобновяемите енергийни източници.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder