Завърши проектът за обновяване на ж.к. Зорница в Лом

Завърши проектът за обновяване на ж.к. Зорница в Лом

По време на откриването на обновения квартал футболни топки и спортни пособия подари на децата от ЖК „Зорница“ кметът на Общината Георги Гаврилов. „Тук свършихме не малко работа, кварталът вече има приветлив вид, децата имат чудесно игрище и площадка. Надявам се заедно, с общи усилия, да успеем да санираме и блоковете. Имате нашата подкрепа и трябва да се възползватe от този шанс. Бъдете живи и здрави, семействата и децата ви, и Бог да ви благослови!“ , каза на откриването кметът.

По проект на Община Лом и МИГ-Лом в ж.к. „Зорница“ бяха изградени детска площадка и футболно игрище, монтирани са пейки и съдове за смет, а междублоковото пространство и подходите към него са асфалтирани.

„Благодаря ви за търпението, защото изпълнението на този проект наистина се проточи във времето поради забавяне от страна на финансиращия орган и ковид пандемията, но успяхме да го завършим успешно!“,  каза изпълнителният директор на МИГ – Лом Румяна Симеонова.

В откриването се включиха и танцьорите от „Ломски ритми“, с ръководител Младен Младенов, към НЧ „23 септември“.

Проектът „Реконструкция на междублоково пространство в ЖК „Зорница“ е на стойнст 249 355,79 лв. – 100 % безвъзмездна финансова помощ. Той се финансира по Мярка 4 от Стратегията за ВОМР на МИГ ЛОМ – подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder