Излъчиха първенците по шахмат от Общинския кръг  на ученическите игри

Излъчиха първенците по шахмат от Общинския кръг на ученическите игри

Състезанието се проведе на 20 март в заседателната зала на Общински съвет – Видин. То се организира със съдействието на шахматен клуб „Найден Войнов“. Участниците в шахматната надпревара бяха разделени в две възрастови групи – 5-7 клас и 8-10 клас.

Според регламента училищата, заявили участие, се представят със смесени отбори, като във всеки от тях задължително съставът трябва да е от трима юноши и една девойка. Играят се едновременно четири срещи по 10 минути с 5 секунди за ход. Победителите трябва да имат събрани най-малко 3 точки.

В първата възрастова група на първо място се класира отборът на ППМГ „Екзарх Антим I“, а на второ – ОУ „Иван Вазов“. При по-големите победител отново е тимът на Математическата гимназия. На втора и трета позиция са съответно ГПЧЕ „Йордан Радичков“ и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Съгласно утвърдените от министъра на младежта и спорта Правила за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2022/23 г., класиралият се на първо място отбор ще продължи участието си в Областния етап на Игрите.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder