Топ вести
Над 65 лица започват работа по проект  „Грижа в дома в Община Видин“   

Над 65 лица започват работа по проект „Грижа в дома в Община Видин“  

Кметът д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова връчиха днес трудовите договори на назначените на работа в рамките на проекта, съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Община Видин продължава да се бори за всеки един наш съгражданин, който е в тежко положение, с невъзможност да си намери работа. И този проект, по който днес ще подпишат договори над 65 човека, дава глътка въздух на Вашите семейства. Отделно от това и две нови фабрики ще бъдат открити и там се очакват няколкостотин работни места“ – каза видинският кмет на събитието и пожела здраве, успешна и ползотворна работа на наетите хора.

Заместник-кметът Борисова, която е и ръководител на проекта, представи подробна информация за дейностите по него. „Основната цел на проект „Грижа в дома в Община Видин“ е да продължи осигуряването на подкрепа в домашна среда за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и такива с увреждания, като по този начин се защитава общественият интерес и се отговаря на нуждите на населението“, каза Борисова.

По проекта ще бъде осигурена грижа в домашна среда на над 301 лица. Предлаганите услуги са следните:

– Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания;

– Доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, както и осигуряване на транспорт на персонала, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата;

– Заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите);

– Предоставяне на лицата от целевата група на информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации с психолог, диетолог и други специалисти при необходимост.

За осъществяване на заложените дейности се предвижда да бъдат назначени координатор, социални работници, психолози, медицински сестри, домашни помощници и други. Всички служители, предоставящи услугите, ще преминат обучение.

След представянето на проекта бяха връчени и самите трудови договори.

Проект „Грижа в дома в Община Видин“ се изпълнява по процедура BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“, финансирана от Европейски социален фонд плюс, чрез Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. Общата стойност на отпуснатите финансови средства е в размер на 1 608 381.46 лв., а проектните дейности са за период от 13 месеца.

Снимки: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder