18 май – Международният ден на музеите

18 май – Международният ден на музеите

Заместник-кметът Борислава Борисова уважи празника на музейните служители

 

На 18 май се отбелязва Международният ден на музеите. По този повод днес в Художествена галерия „Никола Петров“ Борислава Борисова се срещна с директора на Регионален исторически музей (РИМ) – Видин Христина Кирилова и с музейните специалисти и ги поздрави с празника. „Всички Вие имате мисията да съхранявате културно-историческото наследство не само на Видин, а и на целия регион, и да го представяте пред видинчани и гостите на града ни. Благодаря Ви за високия професионализъм, за иновативните идеи и за успешната Ви работа“ – каза заместник-кметът. След това Борисова връчи на директора на РИМ – Видин поздравителен адрес от кмета на Общината д-р Цветан Ценков.

„Много години се изискват, за да се изгради един музеен специалист. Затова пожелавам търпение и сили да продължим нелеката задача да бъдем достойни и да наследим големите дела на колегите, работили в периода, когато Регионален исторически музей – Видин е бил един от водещите музеи в България“ – с тези думи се обърна към своите колеги Христина Кирилова. Тя им пожела здраве, вдъхновение  и много творчески успехи.

Културният институт отбелязва Международния ден на музеите с организирането на първото издание на фестивала „Видин – градът на трите крепости“. Фестивалната програма включваше ателиета за изработка на глинени фигурки и на икони; демонстрация на средновековно царско облекло; изложба „Видин през Средновековието – събития, факти, личности“; занаятчийница „Видинска шевица“. Фестивалните прояви приключват тази вечер с концерт.

 

18.05.2023

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder