Откриване на изложба с живопис на художника Владимир Атанасов

Откриване на изложба с живопис на художника Владимир Атанасов

Днес от 17:30 часа, в „Зала за изяви“ към отдел „Заемна за възрастни“ ще се състои откриване на изложба с живопис на художника Владимир Атанасов.

Владимир Атанасов е роден в град Видин през 1970 г. Завършва Техникум по каменообработване в с. Кунино, Врачанско, с профил „Художествена обработка на скални и облицовъчни материали“. Завършва и висше образование в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, където се дипломира със специалност „Педагогика на изобразителното изкуство“. От 1998 г. до днес работи като преподавател по изобразително изкуство в няколко образователни институции.

Макар да изучава скулптура, Владимир Атанасов винаги е казвал, че голямата му слабост е живописта. Затова и още от детските си години никога не престава да рисува. Първата му самостоятелна изложба се осъществява в Благоевград, докато е студент там.

Освен художник, Владимир Атанасов е и музикант. Свири на тромпет в бреговската духова музика, с която има множество участия във фестивали, различни тържества и чествания.

Събитието ще се състои от 17:30 часа в Залата за изяви на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – Видин.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder