ГЕРБ с условия пред ПП-ДБ, за да продължат преговорите за правителство

ГЕРБ с условия пред ПП-ДБ, за да продължат преговорите за правителство

Разговорите не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има само ако бъдат преразгледани форматът, състава, личностите, модела, принципите и доверието. За да не стигнем до ледена епоха, която освен нас ще замрази и държавата, призовавам „Продължаваме промянатаДемократична България“ за преосмисляне на всичко това.

Това заяви Мария Габриел от трибуна в парламента.

Искам да кажа нещо, много моля да не бъде приемано като ултиматум, приемете го като приятелски съвет. Уважаеми колеги сменете подхода, така няма как да стане. Ние направихме всички възможни и невъзможни компромиси. Няма да е с първия мандат, ще бъде с втория. Добре. Няма да е с ярки политически фирури. Добре, няма да е. Направете компромис. Не може с 15% от народните представители да получиш цялата власт. Не може, не е честно, не е европейско, не е демократично. Като отговорни за съставяне на правителство в момента, предложете друг формат, говорете с нас и останалите партии. България трябва да има правителство, заяви Дончев.

По-рано днес Лена Бориславова коментира в  БТВ: „Нашето разбиране е, че преговорите трябва да продължат“. По думите ѝ в записите няма нищо смущаващо, което ГЕРБ да не са очаквали да чуят. „Ние не си вярваме, казахме го няколко пъти“, допълни още Бориславова. „Не можем да продължаваме с това безвремие. Трябва да има редовно правителство“, категорична бе Бориславова.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder