Партиите не се споразумяха за състава на ОИК-Видин за изборите на 29 октомври   

Партиите не се споразумяха за състава на ОИК-Видин за изборите на 29 октомври  

Консултациите за определяне поименния състав на Общинска избирателна комисия – Видин (ОИК) бяха свикани във връзка с произвеждането на изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г. Те се проведоха в заседателната зала на 6 етаж в административната сграда на Община Видин. На изпратената в законовия срок покана се отзоваха от всички парламентарно представени партии и коалиции: коалиция „ГЕРБ – СДС“, коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП „Възраждане“, ПП „Движение за права и свободи“, коалиция „БСП за България“ и ПП „Има такъв народ“.

Секретарят на Общината Емилиян Енчев откри консултациите и заяви: „Нека запазим добрия тон, защото след изборите на 29 октомври всички ние ще продължим да живеем и работим в този град“. Той изрази надежда, че предстоящата предизборна кампания ще бъде положителна.

След кратка дискусия представителите на партиите и коалициите постигнаха съгласие с изключение на поста секретар. От ПП „Възраждане“ и коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ заявиха желание да го получат. За председател на Общинската избирателна комисия бе избран Даниел Боянов от коалиция „ГЕРБ – СДС“.

Общините с до 150 секции имат 11-членен състав на Общинската избирателна комисия. В него влизат по 3 представители от коалиция „ГЕРБ – СДС“ и коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, по 2 – от ПП „Възраждане“ и по 1 – от останалите политически сили.

След подписване на протокола, документите ще бъдат  изпратени в Централната избирателна комисия (ЦИК) за вземане на решение.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder