Приключението Дунав Ултра „заля“ поречието на Дунав за 10-та поред година

Приключението Дунав Ултра „заля“ поречието на Дунав за 10-та поред година

150 любители колоездачи от 7 държави стартираха сутринта на 05 септември от град Видин за 10-тото юбилейно издание на Дунав Ултра.
Събитието е 700-километров велосипеден преход в подкрепа едноименния маршрут по поречието на река Дунав и Добруджа в България. Инициативата лавинообразно набира популярност през последните години като интересна алтернатива на туризъм, под формата на пътешествие с велосипед.
Масовият старт беше малко след 8 часа. По традиция в за началото на прехода с велосипед се включи и кметът на Видин Цветан Ценков. Ден по-рано за участници и гости на идеята Дунав Ултра беше организиран ВИП коктейл в крепостта Баба Вида, на който присъстваха колоездачите, официални лица и партньори.
Въпреки че не е състезание, а лично предизвикателство – 17 са най-бързите колоездачи, които са заявили предварително желание за преминаване на маршрута до 48 часа. През специалния интерфейс можем да следим преминаването им в реално време тук: https://bit.ly/3PdiY4m.
Останалите над 100 велосипедисти също вече са по маршрута – повечето от тях планират да стигнат до Дуранкулак до седмица.
Официални партньори на кампанията са 12 дунавски общини, Министерство на туризма и Фондация Америка за България.
Именно чрез подкрепа от Фондацията, Дунав Ултра успя да разположи маркировка в над 30 населени места по поречието на река Дунав и Добруджа, като добави иновативен модел за самоорганизирано пътешествие, с помощта на Мобилно приложение DUNAV ULTRA.
Приложението и цялостният потенциал на модела за едно различно пътешествие беше забелязана тази година на международно ниво, като маршрутът Дунав Ултра ще бъде предоставен лично от неговия създател Борис Бегъмов на най-големия форум за велотуризъм в Европа – ежегодната конференция на Евровело, през м. октомври в Измир, Турция.
Каузата на Дунав Ултра е популяризиране на над 110 населени места в България, откъдето маршрутът преминава
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder