Представяне на книгите „Змей закрилник“ и „Змей побратим“ от Симона Панова

Представяне на книгите „Змей закрилник“ и „Змей побратим“ от Симона Панова

На 20.09.2023 г. /сряда/, от 18:00 ч., в „Зала за изяви“ към отдел „Заемна за възрастни“ на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ ще бъдат представени книгите на Симона Панова – „Змей закрилник“ и „Змей побратим“.

Видинските легенди се преплитат с модерното фентъзи в романа „Змей закрилник“. Историята ни повежда из познатите улици и знаковата за града ни крепост и дава нов облик на преданията за Вида, Кула и Гъмза.

Мотивите от народните приказки са основата на „Змей закрилник“, върху която са изградени съвременните образи на героите. „Змей побратим“, вторият роман от трилогията, се разпростира и към белоградчишките села и техния особен чар.

Самодиви и юди, змейове и триглави лами враждуват и се борят, сплетничат и се смеят, мразят се и се съюзяват. А сцена на техните битки, вграждания и ритуали става нашият град – познат, но и мъничко по-вълшебен. Книгите ни приканват да погледнем Видин през призмата на легендите и така да преоткрием магията му.

За автора:

Симона Панова е родена във Видин през 1992. Завършила е ПМГ „Екзарх Антим Първи“ и университета в Ланкастър, Великобритания със специалност

„Реклама и маркетинг“. Работила е в Обединеното кралство пет години на различни административни длъжности. През 2019 се връща в родния Видин, където се развива действието в романите ѝ „Змей закрилник“ и „Змей побратим“.

След официалната част ще можете да си поговорите с автора и да се сдобиете с книга с автограф.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder