Младеж от Ново село е задържан за дребна кражба

Младеж от Ново село е задържан за дребна кражба

18 годишен младеж от Ново село е задържан за извършен грабеж на 13 септември. По данни на полицията младежът след обяд на същия ден на пешеходна пътека на ул. „Райна Княгиня“ във Видин е отправил вербални заплахи към 14-годишен  младеж от Видин, принудил го да се придвижат до близкия жилищен блок, там бръкнал в чантата му и отнел сумата от 13 лева. Криминалистите установили автора на деянието, който е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведен в ареста на РУ-Видин. Работата по образуваната по случая предварителна проверка, съобщават от МВР.

Какво се случва с нашите младежи и правим ли нужното?

Това е поредната новина за криминално деяние от младеж, след редица новини за задържани младежи зад волана след употреба на наркотици и алкохол, младежи, които се бият или извършили грабеж, младежи с няколко грама трева или други наркотици и дори за такива загубили живота си зад волана на мощни автомобили. И тук отново може да се запитаме какво правим по отношение на превенцията? Правим ли достатъчно нашите  деца да не крадат и обиждат и да се чувстват сигурни и спокойни в нашия град? Даваме ли им добър пример?
На едно събитие миналия месец в град Видин отново се повдигна въпроса за младежта и за местата,  в които младежите да имат възможност да прекарват свободното си време, да спортуват, да рисуват, да танцуват, където да получават нужната подкрепа и как все не остават средства за това. Дано това все някога стане приоритет, дано осъзнаем, че всички носим отговорност и следва да направим повече, за да осигурим здравословна и безопасна среда и да не превръщаме нашите деца и младежи в престъпници.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder