Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Най-големият проект за чистота на въздуха в Монтана обхвана 3286 домакинства

Най-големият проект за чистота на въздуха в Монтана обхвана 3286 домакинства

До края на годината на още 1765 домакинства в Монтана ще бъдат монтирани безвъзмездно климатици и котли за отопление с газ или пелети, съобщи кметът на Монтана Златко Живков в последната си пресконференция за мандата. Общината продължава работа на пълни обороти и по време на предизборната кампания. По-голяма част от инвестиционната програма за годината е завършена.

Във финална фаза е изпълнението на най-големия европейски проект на общината по програма „Околна среда“ за подобряване качеството на атмосферния въздух. Проектът обхваща подмяната на старите котли и печки на дърва и въглища на 3286 домакинства в Монтана. Досега са монтирани нови по-екологични отоплителни уреди на 1124 домакинства.

Другият голям проект на общината – основният ремонт на площад Жеравица също е пред завършване. Направени са фонтаните и вече преминаха първите им работни проби. „Централните фонтани са символ на Монтана и са с изцяло нова визия. Те са сред най-красивите  в  България“, заяви Живков. В следващите два месеца ще се работи по инфраструктурата около тях и настилката до сградата на Драматичния театър.

Обновяването на тази сграда, която съвместява няколко културни институции предстои следващите 4 години. Вече е внесено предложението за финансиране от европейската програма „Развитие на регионите“ по процедурата „Интегрирани териториални инвестиции“.

В строителната програма на общината през тази година продължават активната работа за изграждане на нови паркинги, междублокови пространства и детски площадки. До две седмици ще приключи асфалтирането на третия паркинг в района на ул. „Веренишка“. През последните 2 години са новоизградени и обновени  25 паркинга на територията на град Монтана.

Предстои откриването на най-новия храм в община Монтана, които се намира в село Крапчене. Той е посветен на „Свети Димитър“ и освещаването ще бъде на църковния празник на небесния покровител – 26 октомври.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder