Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Международен обмен на опит и креативност с представители на  културния сектор от Румъния, България и Сърбия се проведе в Румъния

Международен обмен на опит и креативност с представители на културния сектор от Румъния, България и Сърбия се проведе в Румъния

Представители на културния сектор от Румъния, България и Сърбия взеха участие в уникален обмен на опит и идеи върху работата с уеб базирана платформа разработена в рамките на проект „InterDIGImuseum“. Този събитие бе организирано по проект „InterDIGImuseum,“ от партвьора в Румъния, Румънската асоциация за електронна и софтуерна индустрия – клон Олтения,. То имаше за цел да подкрепи сътрудничеството и иновациите в сферата на културното наследство.
Уеб базираната платформа „InterDIGImuseum“ разработена по проекта, представлява иновативно решение, насочено към подобряване на онлайн присъствието и видимостта на културните институции. Тя предоставя възможност за създаване на виртуални експозиции, цифрови архиви и интерактивни мултимедийни изложби, което позволява на музеите, галериите и други културни институции да достигнат нови аудитории и да разкажат своите истории по по-съвременен и привлекателен начин.
Обучението включваше интензивна програма, включваща лекции, практически занятия и обмен на най-добри практики. Участниците разгледаха различни аспекти на работата с уеб базираната платформа, включително визуален дизайн и интерактивни елементи. В рамките на обучението придобиха знания как да разработят собствен интернет сайт, за да промоцират своите олрганизации.
Представителите от трите държави имаха възможност да споделят своите успешни проекти и предизвикателства в работата с културното наследство. Те активно обсъждаха начини за подобрение на уеб базираните експозиции и как да ангажират по-голяма аудитория в ерата на цифровите медии.
Този обмен на опит и знания подчерта не само важността на цифровата трансформация в културния сектор, но и сътрудничеството между Румъния, България и Сърбия. Това събитие представлява конкретна стъпка към обогатяване на културното наследство на региона и разширяване на достъпа до него чрез съвременните технологии и иновации.
Повече информация за проекта можете да намерите на следния интернет адрес:

Home – български

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder