Международни доставки за малки бизнеси: Пътеводител към глобалния успех

Международни доставки за малки бизнеси: Пътеводител към глобалния успех

Навлизайки в сферата на успешните международни доставки, дори малки бизнеси, свързани с търговията, имат шанс да разширят своята мрежа от клиенти и да увеличат печалбите. Освен да са качествени стоките, които предлагате, от значение е също да откриете доказана куриерска фирма, на която да се доверите и която да ви предложи условия, които ви устройват. Определете предварително кои пазари представляват интерес за вас и поискайте оферти от фирми, които извършват международни доставки до тези страни. Най-добре е да се обвържете дългосрочно с надеждна куриерска фирма и да разчитате на нея като на партньор във вашите международни доставки. Възможно е също да получите отстъпка. Да разгледаме малко по-подробно какво трябва да предвидите, когато планирате да извършвате международни доставки.

Проучете дестинациите, до които смятате да доставяте вашите стоки

Задължително е да познавате подробно изискванията и стандартите за търговия във всяка страна, в която планирате да предложите стоките си. Спазвайте точно изискванията, за да се не сблъскате с връщане и отказване на международни доставки. Възможно е дори да ви бъде наложена забрана да оперирате на даден пазар, ако не следвате правилата, затова бъдете внимателни. Добре е също да се запознаете с потребителското поведение и навиците за пазаруване на хората в различните страни. Ориентирайте индивидуални търговски послания към всяка от тях, за да разчитате на успешно търсене на вашите стоки.

Договорете се с надеждна фирма за международни доставки

Освен за цена, която ви устройва, трябва да бъдете бдителни и за още няколко основни параметри, когато преговаряте с куриерски фирми за международни доставки. Проверете какви срокове за обслужване са посочени за всяка от дестинациите, до които смятате да изпращате пратки. Съблюдавайте за коректното им спазване, тъй като забавянето на поръчката е сред основните причини за отказване и връщане на международни доставки. Важно е също избраната куриерска фирма да предлага проследимост на вашите пратки от момента на подаване в куриерския офис до достигането им до крайния потребител. По този начин ще бъдете спокойни за сигурността им, а и ще можете да отговорите конкретно ако получите запитване от клиенти кога да очакват своите пратки.

Не пропускайте да застраховате пратките си

Макар за всеки малък бизнес да изглежда изкушаващо да си спести всякакви допълнителни разходи, свързани с дейността, най-добре е да не пестите от застраховка при международни доставки. Тази инвестиция със сигурност ще ви се отплати в дългосрочен план. Застраховката ще ви предпази от значителни загуби ако стоките ви бъдат увредени или изгубени при независещи от куриера обстоятелства като катастрофи, наводнения, пожари и др.

Следете за добрия си имидж пред клиентите

На практика куриерската фирма, с която работите е посредникът между вас и вашите клиенти. Изберете доказана фирма като Direx, на която спокойно да можете да доверите, както пратките си, така и взаимоотношенията с крайните потребители. За да са доволни клиентите ви, освен отличното качество на вашите стоки е важно да получат и подобаващо куриерско обслужване – без забавяне, с приветливо отношение и възможности за проследимост и избор от различни опции за заплащане на дължимите такси. Бъдете внимателни и безкомпромисни, когато се договаряте с фирма за международни доставки, за да повишите възможностите си за печалба и да привлечете нови верни клиенти.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder