Представителите на парламентарната група на „Има такъв народ“ върнаха на президента неизпълнен третия последен проучвателен мандат за съставяне на правителство

Представителите на парламентарната група на „Има такъв народ“ върнаха на президента неизпълнен третия последен проучвателен мандат за съставяне на правителство

Нека начинът, по който приключва отиващото си управление, послужи за урок, че за говоренето на едно по време на избори и правенето на точно обратното след тях винаги се плаща цена. Това заяви президентът Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 връчи мандат за съставяне на правителство на представители на парламентарната група на „Има такъв народ“. От името на формацията Ивайло Вълчев върна на президента неизпълнен получения трети мандат, с което процедурата по чл. 99 от Конституцията за връчване на проучвателни мандати за съставяне на правителство бе изчерпана.
„Един от най-големите пороци на отиващото си управление бе драстичното разминаване между думите, изречени преди изборите и сглобката, която се сътвори впоследствие“, заяви президентът. Той посочи, че на фона на все по-честите твърдения, че 49-ото Народно събрание е изчерпано политически и не може да състави управленско мнозинство, решението му е да връчи третия мандат на парламентарната група на „Има такъв народ“, която макар и най-малобройна, неведнъж е демонстрирала ясни и последователни позиции.
Президентът обяви, че започва от днес срещи с всички посочени в Конституцията потенциални служебни министър-председатели. Държавният глава припомни заявената от него готовност да направи всичко възможно процесът по сформиране на служебен кабинет да бъде ускорен и да не доведе до конституционна криза. Във връзка с това е отложена наситената международна програма на президента за следващите 10 дни.
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder