Комисии за „Турски поток“, „Лукойл“ и агенция „Митници“ създаде парламентът

Комисии за „Турски поток“, „Лукойл“ и агенция „Митници“ създаде парламентът

Народното събрание гласува да бъде създадена временна комисия, свързана с дерогацията, ползвана от „Лукойл“. В състава й са Александър Иванов, Георги Георгиев, Красимир Вълчев, Христо Гаджев и Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС, Радослав Рибарски, Васил Стефанов, Ивайло Мирчев и Искрен Митев от „Продължаваме промяната – Демократична България“, Байрам Байрам, Йордан Цонев и Елван Гюркаш от ДПС, Борис Аладжов, Стоян Таслаков и Димитър Гюрев от „Възраждане“, Атанас Зафиров от „БСП за България“ и Александър Вълчев от „Има такъв народ“.

Парламентът реши временна комисия да проверява всички факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ „Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България“, както и всички факти и обстоятелства относно реализацията на проекта „Турски поток“ на територията на Република България. Проекторешението беше внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Народното събрание гласува в състава на временната комисията да има по двама народни представители от всяка парламентарна група. За членове на комисията бяха избрани Томислав Дончев и Александър Ненков от ГЕРБ-СДС, Венко Сабрутев и Мартин Димитров от „Продължаваме промяната – Демократична България“, Рамадан Аталай и Станислав Анастасов от ДПС, Даниел Проданов и Коста Стоянов от „Възраждане“, Драгомир Стойнев и Борислав Гуцанов от „БСП за България“, както и Тошко Йорданов и Павела Митова от „Има такъв народ“.

Третата комисия, която парламентът гласува на среднощното си заседание, е за разследване на корупционните практики в агенция „Митници“ и евентуалната роля на финансовия министър в оставка Асен Василев в тях.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder