Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения

Д-р Ценков посрещна в кабинета си флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров – началник на Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ – Варна, капитан I ранг Вълчо Атанасов – заместник-началник по административната част и логистиката, и
капитан II ранг Димана Славова – началник отдел „Личен състав“ към Военноморското училище,  както и доц. д-р Стойчо Методиев – ръководител на Център за кариерно развитие към Тракийски университет – Стара Загора, и Стоянка Пастърмова – кариерен консултант към Центъра. На събитието присъства и заместник-кметът Борислава Борисова.

„Голяма чест е, че Висшето военноморско училище, Тракийският университет, както и редица други висши учебни заведения организират информационни срещи във Видин и представят пред видинските ученици своите специалности“ – изтъкна д-р Цветан Ценков. Той подчерта, че видинските училища са сред най-престижните в България и учениците ни постигат успешна професионална реализация.

Кметът запозна флотилен адмирал Медникаров с факта, че нашият старопрестолен град има два военни паметника, с които се гордее – на централния площад „Бдинци“ и на Скърбящия воин на площад „Съединение“.

Проф. Боян Медникаров използва възможността да отправи покана към видински ученици да се включат в „Седмица на курсантското управление“, която ще се проведе в средата на месец май във Военноморското училище. В нея ще участват курсанти от няколко европейски държави. В рамките на проявата младите хора ще живеят в учебното заведение и отблизо ще се запознаят с предлаганите професии, ще присъстват на бал, с който ще завърши Седмицата.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за сътрудничество между Община Видин и двете висши учебни заведения.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder