Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“

Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“

На тържествена церемония в Културен център „Жул Паскин“ бяха отличени най-изявените участници от областния етап на конкурса за детска рисунка. Организатори са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Видин, Община Видин и Регионалното управление на образованието (РУО).

Сред официалните гости бяха заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова, заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, началникът на РУО – Видин Веселка Асенова, директорът на РД „ПБЗН“ – Видин комисар Стилиян Пешев, Габриела Иванова – младши експерт „Противообществени прояви и престъпления на малолетни и непълнолетни“ и секретар на МКБППМН.

С приветствие към присъстващите се обърна заместник-кметът Борисова: „Този конкурс доказа, че вие, децата, чрез изкуството показвате бедствията, показвате спасението, както и един по-хубав и по-добър свят. Бъдете успешни! Поздравявам и Вашите преподаватели, и родители. Продължавайте и занапред да се включвате в подобни инициативи в област Видин и докажете, че сте бъдещето на Видин“ – каза Борислава Борисова и връчи наградите на част от победителите.

В надпреварата участват 176 рисунки на деца и ученици от област Видин, 38 от които са класирани на областно ниво и продължават в следващия национален етап. В залата на Културния център бе подредена експозиция с най-добрите творби.

За първи път конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата“ се провежда през 2002 г. по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder