За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари

За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари

Седемте нови епизода на хитовата поредица „Голям да пораснеш“ вече са достъпни в платформата Storytel

Кога любовта е патологична зависимост и защо истината винаги е верният път – отговорите на тези въпроси дава психотерапевтът Мадлен Алгафари* в новия пети сезон на хитовия си подкаст „Голям да пораснеш“. Седемте епизода вече са достъпни във водещата платформа за аудио и е-книги Storytel. Те са посветени на темите за петте основни човешки потребности, за избора на партньор, как да се научим да обичаме самите себе си и защо това е важно за изграждане на пълноценни връзки, за личното пространство, кариерата и парите, за любовта като зависимост и за лъжата, не на последно място и за все по-често срещаните репродуктивни проблеми в двойките, техния генезис и възможни решения.

„Основната обединяваща линия в епизодите, както и в предходните сезони, остава порастването. Тя е вложена и в самото заглавие на подкаста. Моята цел е да помогна на слушателите да достигнат до по-голяма осъзнатост. Защото днешният човек знае много, но не е осъзнат много“, споделя Мадлен Алгафари.

И в петия сезон на „Голям да пораснеш“ психотерапевтът отново обръща внимание на неразривната връзка между духа и тялото. Тя разказва за петте основни групи потребности – от принадлежност, от утвърждаване, хранителна, сензорна, сексуална. Разглежда и новите роли в съвременната двойка, които често водят дори до репродуктивни проблеми.

„В повечето случаи причините са в душата, а не в тялото. А ако са в тялото, то не са болестни, а се дължат на нездравословен начин на живот”, обяснява Алгафари и е убедена, че лекуването на душата може да помогне за намиране на решение.

От подкаста слушателите на Storytel могат да научат и повече и за любовта към себе си и защо е необходимо да й отделим време и внимание, преди да избираме партньорите си. Те ще разберат, че Аз-ът ни се оформя от това какво е било отношението на света към нас още по време на вътреутробния ни живот и в първите години след раждането и от това зависи как ще възприемаме себе си след това. В този етап се намират корените на безусловната любов към себе си и тя е функция на наличната или липсваща безусловна любов, която сме получили на този ранен етап от живота си. Затова и ролята на родителя е базисна и от неговото отношение към детето зависи какво ще бъде отношението на детето към него самото.

Мадлен Алгафари разглежда и проблема с превръщането на любовта в зависимост и „зомбиращите“ отношения. Тя обръща внимание на моделите за избор на партньор, в които несъзнавано търсим сходства или противоположности с родителските образи, за да продължим хубавото от отношенията с тях или пък обратното – за да пренапишем историята.

Цял епизод от подкаста е посветен и на темата за лъжата.

„Истината винаги е правилният път. Имаме право да знаем истината, защото тогава разполагаме с цялата си енергия за избори и действия. Моментът и начинът на поднасянето й обаче могат да бъдат модулирани, защото формата на излагането й също е важна“, категорична е Мадлен Алгафари.

Подкастът „Голям да пораснеш“ е сред най-популярните в платформата Storytel и през годините се доказва като едно от заглавията, чрез които българската публика открива аудиоформата. Любопитните могат да се потопят в новия сезон, като се възползват от 7-дневния безплатен пробен период на ползване на платформата с достъп до над 500 000 аудиокниги, подкасти и е-книги и над 6 000 произведения на български език.

*Мадлен Алгафари е психолог, психотерапевт, писател, режисьор. Завършила е психология в СУ ‘Св. Климент Охридски’ и следдипломна специализация по Неорайхианска аналитична психотерапия. Член на Българско Неорайхианско психотерапевтично дружество, член на Съюза на учените в България, член на Европейската асоциация по психотелесна терапия, член на Българска асоциация по психотерапия. Мадлен Алгафари е член на борда на Българския институт за психотелесна психотерапия. Има опит и като главен редактор на световното списание по психотелесна терапия IBPJ, издавано от Европейската и Американската асоциация по психотелесна терапия.

Повече за Storytel

 

Storytel е една от най-големите стрийминг компании за аудиокниги и електронни книги в света с каталог от над един милион заглавия в световен мащаб. Нашата визия е да направим света по-емпатично и креативно място благодарение на добрите истории, които да бъдат споделяни и преживявани от всеки, навсякъде и по всяко време. Стрийминг услугата в рамките на Storytel Group предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel, Mofibo и Audiobooks.com. Издателската дейност на Storytel се осъществява от компанията Storytel Books, както и от издателя на аудиокниги StorySide. Storytel Group работи на повече от 25 пазара по целия свят, а седалището е в Стокхолм, Швеция.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder