16 пътнотранспортно произшествия са регистрирани във Видинска област за тримесечие

16 пътнотранспортно произшествия са регистрирани във Видинска област за тримесечие

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата отчете дейността си за първото тримесечие на 2024 г.  

 

 

Днес, в Конферентния център на Областна администрация Видин, под председателството на областния управител Иво Атанасов, се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

По време на заседанието компетентните институции представиха информация за пътнотранспортния травматизъм във Видинска област, за първото тримесечие на 2024 г. и докладваха за предприети конкретни мерки и дейности по благоустрояването на общинската и републиканска пътната мрежа (подмяна на компрометирани пътни знаци, полагане на асфалтова настилка и хоризонтална маркировка, подновяване на тротоарни плочи, почистване на пътна настилка, дъждоприемни шахти и др).

За първото тримесечие на 2024 година във Видинска област са регистрирани общо 16 ПТП, в които 21 лица са тежко ранени, други двама са загубили живота си, информира началникът на Сектор «Пътна полиция» –Видин – главен инспектор Владимир Герасимов. В 15 произшествия са участвали екипите на РД «Пожарна безопасност и защита на населението», в това число и оказване на техническа помощ, докладва главен инспектор Генадий Янчовски – началник на Сектор „Пожарогасителна и спасителна дейности“ към противопожарната служба.

Областният управител акцентира на въпроса за обозначаването и освежаването на пешеходните пътеки по места и получи уверение от общините, че нередностите ще бъдат отстранени в зададените от контролните институции срокове.

По време на заседанието се обсъди и проблема с  трафика на автомобили на вход/изход на град Видин. Предложение за алтернативно решение ще бъде изпратено до Агенция „Пътна инфраструктура». Атанасов изрази положително становище по направеното предложение и готовност за съдействие при решаването на въпроса.

На заседанието стана ясно, че продължават проверките за нерегламентирани таксиметрови презвози на пътници, както и за превозването на насипни товари в опасни участъци, заяви Иван Иванов – началник на областен отдел «Автомобилна администрация». По думите му, скоро се очаква да бъде доставено ново мобилно оборудване, което да улесни работата на видинската институция.

В края на заседанието, областният управител Иво Атанасов отбеляза важността и значението на комисията, която работи за предотвратяване на инциденти на пътя, с цел опазване живота и здравето на гражданите.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder