Панорама на средното образование се проведе  във Видин

Панорама на средното образование се проведе във Видин

Събитието е организирано от Регионалното управление на образованието, със съдействието на Община Видин. То дава възможност на седмокласниците да се запознаят с профилите и професиите, които предлагат гимназиите и среднитеучилища в план-приема си за учебната 2024/2025 година. Общо девет гимназии и средни училища от Общината бяха разположили информационни щандове в пространството до Съдебната палата.

На откриването на Панорамата присъстваха областният управител на Видин Ани Арутюнян, началникът на РУО – Видин Веселка Асенова, началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Видин Емилия Николова, Иван Иванов – директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Видин, както и директори на учебни заведения, преподаватели и ученици.

624 са учениците, които завършват седми клас. Те могат да кандидатстват в 17 училища в цялата област, в 28 паралелки – 9 профилирани и 19 професионални.

По време на събитието бяха наградени ученици и учители, представили Видин на регионални и национални състезания и олимпиади.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder