Повече пари за подкрепа на образованата раждаемост предлагат общинските съветници от ВМРО в Кула

Повече пари за подкрепа на образованата раждаемост предлагат общинските съветници от ВМРО в Кула

Увеличаване на финансовата помощ, отпускана по програмата за насърчаване на образованата раждаемост в община Кула, предлагат общинските съветници от групата на ВМРО. Те внесоха мотивирано предложение до председателя на Общинския съвет в Кула изплащаната еднократна финансова помощ за новородено дете на родители с висше образование да е в размер на 800 лева, за родители със средно образование да е 500 лева, а за родители с основно образование – 250 лева.

Изплащаните до момента суми за новородено дете са гласувани при размер на минималната заплата 610 лева, напомнят в предложението си общинските съветници от ВМРО. Това обстоятелство, както и поскъпването на цените на стоките и услугите в последните месеци са причините съветниците да поискат размерът на целевата помощ да бъде актуализиран.

Целта на програмата за насърчаване на образованата раждаемост, която бе приета в община Кула по предложение именно на представителите на ВМРО в предходния Общински съвет, е да бъде стимулирано отговорното родителство, обясни председателят на групата на ВМРО Николай Петров. Това е социален механизъм за подпомагане на семействата, като помощите са обвързани със степента на образование на родителите. Целта е да се стимулират знаещите и можещите млади хора, от които община Кула има нужда, обясни общинският съветник от ВМРО.

„Една от възможностите за стимулиране на младите и образовани семейства да останат по родните си места е програмата за отпускане на еднократна помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждане на деца. Вярвам, че създаването на стимули знаещите и можещите млади хора да остават в община Кула и тук да отгледат децата си е политика, която ще подкрепят всички наши колеги общински съветници“, отбеляза Николай Петров.

Общинският съветник изрази надежда, че председателят на Общински съвет – Кула ще включи в дневния ред за следващото заседание предложението за увеличение на размера на финансовата помощ за новородени.

 

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder