Два екологични проекта ще бъдат реализирани в община Мездра в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2024”

Два екологични проекта ще бъдат реализирани в община Мездра в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2024”

От постъпилите 1 128  проектни предложения на общини и кметства от цялата страна със средства в размер до 15 000 лв. ще бъдат финансирани 323 проекта. Сред тях са проектите на Кметство Типченица „Култура в хармония с природата – изграждане на зрителски трибуни със 100 места към спортна площадка и озеленяване на прилежащите части“ и на Професионална гимназия „Алеко Константинов“ – гр. Мездра „Ние учим, творим и спортуваме сред природата“ са одобрени за финансиране в ежегодния конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам”, обявен от Министерство на околната среда и водите и от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2024“.
Сред одобрените за финансиране със средства в размер до 7 500 лв. 150 проекта (от постъпили 507 проектни предложения) на училища и Центрове за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР)/ Обединени детски комплекси (ОДК) е проектът на ПГ „Алеко Константинов“ – гр. Мездра за създаване на градина за билки и подправки, както и за изграждане на кът за отдих на учениците – кът за тихи игри (маси за шах с пейки и табло за морски шах) и поставяне на тенис маса на открито.
Двата екологични проекта са на обща стойност 22 500 лв.
Останалите 13 проектни предложения, подадени от кметства, училища и детски градини в община Мездра, не са одобрени за финансиране.
Крайният срок за изпълнение на дейностите по всички одобрени за финансиране проекти е до края на месец декември 2024 г.
Миналата година в община Мездра бяха реализирани два екопроекта на обща стойност 21 500 лв., през 2022 г. – отново два проекта на обща стойност 15 000 лв., а през 2021 г. – шест проекта на обща стойност 50 000 лв.
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder