Към 16:00 час избирателната активност в област Видин е 23,57 % за Народно събрание и 22,36% за Европейски парламент

Към 16:00 час избирателната активност в област Видин е 23,57 % за Народно събрание и 22,36% за Европейски парламент

Това каза на брифинг Соня Иванова от Районната избирателна комисия (РИК), съобщиха от в  БТА – Видин .

Най-висока е активността в община Бойница – 43,34 % за ЕП и 42,92 % за НС. Най-малко до 16:00 часа са гласували в община Видин – 19,16 % за НС и 18,08 % за ЕП, съобщи още Иванова

От началото на изборния ден в РИК – Видин са постъпили три жалби. След извършване на проверка от членове на РИК не е установено нарушение на изборното законодателство, допълни Иванова. Две от жалбите касаят преместените секционни избирателни комисии (СИК) от квартал „Нов път“ в сградата на бившето седмо училище във Видин. В едната се твърди, че избирателите се извозват с организиран транспорт, а в другата, че пред СИК има струпване на хора, които създават безредици и пречат на изборния процес. След извършена проверка е установено, че избирателите от кв. „Нов път“ се извозват до секциите на територията на град Видин с осигурен транспорт от община Видин, за което има издадена заповед. РИК е приела, че не се установява нарушение.

Общият брой на избирателните, които имат право да гласуват за депутати в НС в област Видин, е 81 924души. Броят на избирателите в областта, имащи право да дадат своя вот в избора за представители в ЕП, е 80 994 души общо.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder