Кошава и Динковица отбелязаха традиционните си събори

Кошава и Динковица отбелязаха традиционните си събори

На двата празника, в населените места  гост бе заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова. Жители и гости се събраха на площада в Кошава за началото на тържеството. Кметът на селото Венелин Венелинов поздрави присъстващите и изказва своята благодарност към цялото ръководство на Община Видин. Борислава Борисова отправи приветствие от името на кмета на Общината д-р Цветан Ценков и от свое име: “Много е радостно, когато влезеш и след табелата на с. Кошава те посрещнат подредени дворове и хубави къщи. Това говори само едно – за трудолюбието на жителите на селото.” Заместник-кметът пожела здраве на присъстващите и ги поздрави за това, че почитат християнските празници и предават традициите на младото поколение. Борисова поднесе и поздравителен адрес от името на д-р Цветан Ценков.
В богатата фолклорна програма се включиха самодейни състави от Кошава, Сланотрън, Антимово, Дунавци, Димово, Капитановци и Ново село.
По-късно заместник-кметът Борислава Борисова уважи и тържеството в с. Динковица. Тя приветства събралите се на площада жители и гости и изрази удовлетворението си за провеждането на традиционния събор на селото и за това, че обичая е спазен, той да бъде посветен на Спасовден.
Борислава Борисова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков. “Благодарение на Вашата всеотдайност и ангажираност, село Динковица продължава да процъфтява и да пази своите обичаи.” – пише в адреса.
Изпълненията на Ансамбъла за народни песни и танци и на Градския духов оркестър, допринесоха за доброто настроение на всички и извиването на голямо хоро.
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder