Втори ден продължават преговорите на ГЕРБ за съставяне на правителство

Втори ден продължават преговорите на ГЕРБ за съставяне на правителство

Днес на разговори са поканени БСП, ИТН и „Величие“.

В понеделник от ГЕРБ бяха предвидили разговори с ДПС, „Продължаваме промяната-Демократична България“ и „Възраждане“. Само партията на  Делян Пеевски обаче се отзова. ПП-ДБ отново обяв,  че ще бъде проевропейска опозиция, а „Възраждане“ продължава да се придържа към позицията си, че ще подкрепи само собственото си правителство.

И от поканените днес политически сили има една, която вече обяви, че ще е опозиция. Миналата седмица Националният съвет на БСП реши социалистите да не подкрепят кабинет с мандат на ГЕРБ и ДПС. В същото време обаче социалистите не изключват да идат на среща с ГЕРБ, ако „разговорът ще е за работата на Народното събрание, е нормално да имаме такъв диалог“.

От ГЕРБ заявиха: Имаме сходство в програмите с ДПС по отношение на основните приоритети пред страната ни

След срещата в понеделник от ГЕРБ обявиха, че с ДПС имали еднакво виждане за „антикорупционната реформа“. „Първа задача е да се внесат правилата за избор на членове на Комисията за противодействие на корупцията. След това изцяло нов закон за отнемане на незаконно придобито имущество“, посочи Рая Назарян от ГЕРБ.

„Разговорите, които проведохме до момента показаха, че имаме сходство в програмите с ДПС по отношение на основните приоритети пред страната ни“, каза Деница Сачева от ГЕРБ след срещата.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder