Декларация с призив към Министерски съвет и още 28 предложения гласува Обс-Видин

Декларация с призив към Министерски съвет и още 28 предложения гласува Обс-Видин

На заседанието на Общински съвет – Видин, което се проведе на 17 юни бе одобрена  декларация с призив към Министерски съвет, да бъде определен за финансиране „Индустриален парк Видин“. Вносител на декларацията е общинският съветник Калин Виденов, който запозна колегите си общински съветници с текста на декларацията. В документа се посочва, че основна пречка пред идването на инвестиции във Видин е липсата на инфраструктура, ВиК, пречиствателна станция и газоснабдяване, а проектното предложение на Националната компания „Индустриални зони“ за модернизация на Индустриален парк Видин е отговор и решение на този проблем. В тази връзка в декларацията се настоява изготвеният от Национална компания „Индустриални зони“ проект за реконструкция и разширяване на вътрешна техническа инфраструктура на съществуващ Индустриален парк Видин да бъде подкрепен и финансиран.

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков призова общинските съветници за одобрение на документа и допълни: „Имаме преписки за усилията на Община Видин през последните пет години, за това Северна България, не само Северозападна да влязат в полезрението за развитие на Република България“.
Всички 29 точки от дневния ред бяха приети

Подкрепени бяха предложенията от кмета на Община Видин, относно изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Видин и захранване на банкова извънбюджетна сметка на Община Видин по проект „Започвам работа – Компонент 3 – Заетост“, на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд съгласно договор между Агенцията по заетостта и Община Видин.

На заседанието бяха обсъдени и приети предложения за включване на ДГ „Зорница“ с филиал „Щастливо детство“ и „Пролетен цвят“; ДГ „Арабела“ с филиали „Незабравка“; ДГ „Мир“ с филиал „Звънче“, ОУ „Любен Каравелов“; ОУ „Иван Вазов“; ОУ „Св. Климент Охридски“; ОУ „Епископ Софроний Врачански“; ОУ „Христо Ботев“; СУ „Цар Симеон Велики“; СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СУ „П. Р. Славейков“ в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025 година.
В дневния ред бяха гласувани и няколко предложения за продажба на имоти частна общинска собственост, както и за провеждане на публични търгове с тайно наддаване.
На заседанието бяха одобрени и предложенията относно Правилник за устройството и дейността на Регионален исторически музей – Видин от кмета на Община Видин и на общинския съветник Генади Велков за създаване на Временна комисия по символика към Общински съвет – Видин за мандат 2023 г. – 2027 г., която ще определи „Почетен гражданин на Видин и общината“.
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder