Любен Перчински донесе първия златен медал за горнооряховските щанги

Любен Перчински донесе първия златен медал за горнооряховските щанги

Най-новият горнооряховски спортен клуб по вдигане на тежести, вече има европейска титла. Спечели я треньорът и един от основателите на клуб „Локомотив XXI“ Любен Перчински.

Перчински спечели златото в кат. +109 кг за мъже над 50 години на Европейското първенство за ветерани в Норвегия. Той постигна 115 кг в изхвърляне и 128 кг при изтласкването и с 243 кг в двубоя остави далеч зад себе си втория Томас Карлсон от Швеция, който остана със среброто с двубой от 227 килограма. На трето място се нареди представителят на Германия Роман Босауер с двубой от 215 килограма.

Мечтите продължават, пред мен е световната титла, каза Любен Перчински след триумфа в Норвегия. Световното първенство също е на север – в родното място на Дядо Коледа Рованиеми във Финландия.

Председателят на клуба по вдигане на тежести в Горна Оряховица Евгени Бузов и Любен Перчински, който е родом от Видин, но живее в Първомайци, възродиха вдигането на тежести в Горна Оряховица след повече от 30 години прекъсване.

Клуб „Локомотив XXI“ бе създаден в началото на годината, но му предстои лицензиране от Федерацията по вдигане на тежести. Необходимо е клубът да разполага с помещение за тренировки, за да получи лиценза. Това би трябвало да стане след юнската сесия на Общинския съвет.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder