Младите хора имат свои критерии за работа

Младите хора имат свои критерии за работа

Новото поколение служители,отказват да работят за заплата под 4 000 лв. Предпочитанията на младите са да работят  от дистанция.Хоум офиса е вариант за младежите  да  живеят  в родния си град, предава Нова телевизия.

„Винаги има хора, които имат очаквания, претенции и мечти. Има и такива, които са по-осъзнати от случващото се и това, което знаят, могат и умеят, и което биха могли да предложат на работодателите”, коментира в предаването „Социална мрежа” по NOVA NEWS HR специалистът Радослава Димитрова.

„Всички млади хора вече имат по един умен компютър в ръката си, виждат какво се случва в чужбина и у нас. Но не могат да имат същите искания. Не можем да говорим дори, че младите в големите градове в страната имат еднакви нагласи и очаквания”, посочи HR специалистът Цветелин Николов.

Според него все повече млади хора имат добри оценки, но нямат стаж. „Разликата е в това, че хората от поколението 50+ знаят какво искат и как да го поискат, но са склонни да проявят разбиране към модела на работодателя. Ако работата е от офис, те няма да кажат, че с цената на всичко искат да са хоум офис. За възнаграждението им, също са склонни да започнат на определена сума, и след това да изчакат търпеливо компанията да го увеличи. Младото поколение изрича на глас това, което иска и не прави толкова компромиси”, каза Димитрова.

„Младите могат да чакат да бъдат наети или да приемат отказ от компаниите, защото родителите ги издържат. Но това не е полезно за тях”, смята Николов.

Според него Бизнесът няма да има избор и ще трябва да се съобрази с изискванията на младите хора, защото те могат да избягат в чужбина.

 

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder