Ученици рисуват в центъра на Видин по повод 1-ви юни

Ученици рисуват в центъра на Видин по повод 1-ви юни

Символичен старт на инициатива по повод 1 юни – Ден на детето, свързана с подобряване облика на заобикалящата ни среда, даде областният управител Албена Георгиева.
Ученици от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Видин започнаха да рисуват върху предпазната ограда, поставена около къща – паметник на културата, намираща се на площад Бдинци, в непосредствена близост до сградата на Община Видин /бивша сграда на „Минералсувенир“/.
Младите художници, съвместно с наставниците си, са изготвили предварителен проект за творбата си, изцяло съобразен с архитектурните особености на централната градска част на Видин и сградата, около която работят.
Инициативата по повод 1 юни – Ден на детето е своеобразно послание всички заедно да положим усилия и да преобразим старите къщи, носещи идентичността на града ни.
Областният управител приветства децата и по време на официалния старт на спортните състезания, организирани по повод международния ден на детето. Тя пожела крепко здраве, спокойно детство, весели и безгрижни игри на най-малките.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder