България е 18-а в ЕС по брой полицаи на глава от населението, според експерт

България е 18-а в ЕС по брой полицаи на глава от населението, според експерт

България не е на първо, а на 18-то място в Европейския съюз по брой полицаи на глава от населението. Това заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.
Според него в системата на МВР се отваря все по-голяма кадрова дупка, сравнима с тази в здравеопазването и образованието.
Безлов допълни още, че броят издадени разрешения за СРС-та само в София е намалял с над 40 пъти в сравнение с годините, в които Цветан Цветанов е бил министър на вътрешните работи. В онези година са били разрешени 6000 СРС-та в София, а за миналата година те са 147. Според Безлов зад тази статистика се крие желанието политически да се демонстрира, че гражданите не са репресирани, че няма полицейско своеволие. Но как ще борите корупция със 147 СРС-та, попита експертът.
„Твърдението, че България е номер едно по брой полицаи на глава от населението, е пълна глупост. По информация на Евростат България в момента е на 18-то място по този показател в Европа“, каза Безлов.
Той отбеляза, че полицейските служители си тръгват от системата и се случва същото каквото и в здравеопазването с лекарските кадри и в образованието – учителските.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder