Наградиха с отличия млади художници, в Монтана

Наградиха с отличия млади художници, в Монтана

Част от победителите в Международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“, в Монтана, бяха наградени. Кметът Златко Живков връчи грамотите. Рисунките са подредени в изложба, в галерия „Кутловица“, в Монтана, предадоха bnr.bg.

В конкурса „Тъпан бие, хоро се вие“ участваха 2011 рисунки на деца от 34 националности. Той е съпътстваща проява, по повод 16-ите Международни празници на духовите оркестри „Дико Илиев“.
6-годишната Рая Недевска, от Севлиево и 12-годишната Нанси Пламенова, от Дупница, са победители в първа възрастова група, това поясни Нели Василева, гл. експерт „Култура и вероизповедание“, в Община Монтана. Ще получат своите награди, при откриването на празниците, тази вечер, в 19.00 часа.

Другите първи места ще отпътуват за Словакия, към село Яровница- едно малко ромско селище, в което има много славна школа по изобразително изкуство. Наградата ще отпътува при Себастиян Калея Янув. Другата първа награда ще отпътува към Украйна, към Кривий риг при Андрий Билоножко“, заяви Нели Василева.

Златко Живков връчи грамоти на наградените деца от Монтана и Враца:

Искам да поздравя всички вас, които участвахте в конкурса, които показахте колко сте талантливи и добри.“

Майсторските творби бяха оценявани от жури, с председател проф. Бисера Вълева, преподавател в Софийския университет и Националната художествена академия. Съвместно с нея оценяваха изявени арт педагози, от Монтана – Петър Григоров, Сияна Миланова и Рени Петрова. Петрова и Григоров изявиха своето мнение, че децата са се справили отлично с рисунките:

Мисля, че вече имаме рутина в разглеждането и оценяването, ако е възможно да бъдат оценени толкова много заслужаващи първи места рисунки, но тази година, предполагам, че и колегите споделят мнението ми, беше изключително трудно. Изненадахме се от много интересни и сериозни техники, изглеждащи много професионално рисунки за много малка възрастова група деца… Изложбата тази година е на много по-високо ниво от предните години, което означава, че нашият конкурс върви нагоре.“

Грамоти от организаторите получиха също педагожките от студио „Рени арт“ – Марияна Тодорова и Таня Василева.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder