БСП пита кога задълженията на община Видин скочиха от 22 млн. на 35  млн. лв. (ВИДЕО)

БСП пита кога задълженията на община Видин скочиха от 22 млн. на 35 млн. лв. (ВИДЕО)

Социалистите се включват в подписката на видинските архитекти срещу подготвяното разрушаване на уникалната настилка на пл. ”Бдинци”

Община Видин е натрупала огромни задължения от 35,9 млн. лв., които надхвърлят размера на общинския бюджет за 2016 г., съобщиха на пресконференция общинските съветници от БСП. Те се позоваха на информация от кмета на общината Огнян Ценков, ГЕРБ, в отговор на актуално питане за пасивите към 31 декември 2015 г.
„През ноември 2015 г. на наш въпрос получихме официален отговор, че задълженията на са около 22 млн. лв., сега изведнъж разбираме, че те са близо 36 млн.лв. Тази тенденция е изключително тревожна и поставя под въпрос нормалното функциониране на общината”, каза председателят на групата на съветниците социалисти Димитър Велков. Той обясни, че на сесията на 10 март т.г. групата не е подкрепила Общинския план за развитие на община Видин до 2020 г., защото от него отсъстват ключови проекти като създаване на филиал на ВУЗ и проучване на минералните води в с. Сланотрън, наличие на фрапиращо разминаване между общинския план и широко рекламираната от управляващите Целенасочена програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа – Сакар, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити райони. Съветниците от БСП изразиха подкрепата си за протеста на видинските архитекти срещу подготвяното разрушаване на уникалната настилка на площад „Бдинци“ и пешеходната зона във Видин, и призоваваха гражданите да се включат в подписката срещу това намерение, която стартира в следващите дни. За подмяната на съществуващата мраморна настилка общината иска да похарчи 15 млн.лв. от Оперативна програма „Региони в растеж”, по която Видин получава общо 38 млн. лв. Средствата са осигурени, след като в началото на 2014 г. правителството с мандата на БСП го включи в списъка на градовете от 2-ро ниво.
„Тогава това предизвика остри обвинения от ГЕРБ срещу Михаил Миков в качеството му на председател на 42-рото НС и народен представител от Видин, а сега се хвалят с тези пари, които са готови да изхарчат по не най-добрия начин”, коментираха общинските съветници.

автор: ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder