Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“  с втори библиобус в услуга на жителите от област Видин

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“  с втори библиобус в услуга на жителите от област Видин

Поредната придобивка на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ стана възможна в рамките на проект „Книгите в търсене на (по)читатели“ и се финансира по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институции на Национален фонд „Култура“.

По време на пресконференция директорът на културната институция Десислава Иванова изказа своите благодарности на екипа на библиотеката за положените усилия за изпълнението на проекта, както и на Община Видин за оказваната подкрепа. На събитието присъства и заместник-кметът Борислава Борисова. Тя изрази своето удовлетворение, че културната институция продължава активната си дейност и предлага все повече иновации за нашите съграждани. „Сигурна съм, че с въвеждането на новата услуга „Мобилна библиотека“ ще се създадат чудесни условия за по-голям достъп до литература и информация на всички жители не само в общината, но и в цялата област Видин“, подчерта Борисова. И пожела на екипа на библиотеката да бъде все така близо до хората и да дарява радост чрез книгите.

Десислава Иванова отбеляза, че в България единствено Столична библиотека предлага обслужване на населението с библиобус. „Със създадения нов продукт ще предоставим на първо място знания и информация под формата на книги, списания и други печатни материали, както и аудио-визуални материали на хората, живеещи в отдалечени райони“, каза тя.

След проведената конференция се проведе дискусия участието на читалища от областта.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder