Видин отбелязва своя духовен празник! (видео)

Видин отбелязва своя духовен празник! (видео)

Десетки се включиха в празнично шествие.

Още от рано сутринта в катедралния храм св.вкмч „Димитър Солунски“ във Видин бе отслужена тържествена света литургия, оглавена от НВП Врачански митрополит Григории. Десетки бяха жителите на града дошли да запалят свещи за здраве и да се помолят за благоденствие.
НВП митрополит Григории-И.Д – митрополит на Видинска епархия
„Дай на този град със славна история и героично минало, светло и мирно бъдеще.“ каза Врачанския митрополит пред десетките жители и гости на крайдунавския град.
От катедралния храм във Видин до площада пред общината, десетки се включиха в празнично шествие. На площада пък възпитаници на видинските училище издигнаха трибагреника и знамето на община Видин.
Огнян Ценков – кмет на община Видин
“ Да учите децата си на любов към родните корени. Нека заедно впишем нови страници в славния летопис на Видин, с които идващите след нас също да се гордеят,“ каза градоначалникът
Празничният ден продължава с десетки инициативи на всички културни институции във Видин, както и младежки организации. Финалът на проявите е тази вечер, когато Симфониета Видин и формация „София“ ще изнесат пищен концерт, а на площад „Бдинци“ от 19:30 часа ще се проведе и тържествена заря-проверка.
Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder